Geschiedenis

 

1969 na een aantal jaren als vertegenwoordiger in de bevestigingsmaterialenbranche te hebben gewerkt, begint in februari 1969 dhr. van den Broek met Albema Bevestigingsmaterialen. Kwaliteit van zowel de producten als de dienstverlening staan vanaf het begin al hoog in het vaandel

1980 Om in te spelen op de toegenomen vraag naar roestvrijstalen bevestigingsmaterialen wordt Robema Roestvrijstaal opgericht. Als één van de eersten in Nederland wordt een compleet assortiment van kwalitatief hoogwaardige roestvrijstalen bevestigingsmaterialen tegen een competitief prijsniveau aangeboden.

1984 Albema Bevestigingsmaterialen en Robema Roestvrijstaal besluiten de krachten te bundelen en gaan samen verder onder de naam Albema-Robema B.V. Daarmee ontstaat één van de meest veelzijdige en ruimst gesorteerde aanbieders van bevestigingsmaterialen in Nederland.

1984 Albema-Robema B.V. start met het leveren van bevestigingsmaterialen door middel van het two-bin systeem. Albema-Robema B.V. is daarmee één van de pioniers in Nederland op het gebied van JIT-leveringen. Onze leidende positie op dit gebied hebben wij nooit meer uit handen gegeven.

1991 Om onze klanten in Limburg en België een optimale logistieke ondersteuning te bieden, opent Albema-Robema B.V. een vestiging in Maastricht.

1994 Om de dekkingsgraad van ons eigen distributienetwerk verder uit te breiden wordt in het Overijsselse Hengelo de derde vestiging van Albema-Robema B.V. geopend.

1997 Albema-Robema BV behaalt het felbegeerde ISO 9002 certificaat. Kwaliteitsmanagement is altijd één van de speerpunten van Albema-Robema B.V. geweest. Sinds 2003 zijn wij derhalve in het bezit van het ISO 9001 certificaat.

2006 Vanwege de gestage groei door de jaren heen, beschikt de hoofdvestiging in Helmond inmiddels over een viertal locaties. In 2006 wordt daarom besloten om alle activiteiten in Helmond onder te brengen in het nieuwe pand aan de Vossenbeemd 112a.

2008 Dhr .Mulder volgt na 39 jaar dhr. van den Broek op als directeur-eigenaar. Albema-Robema B.V. blijft daarmee een familiebedrijf en een betrouwbare, flexibele partner voor al haar (potentiële) klanten.

2009 Albema-Robema B.V. viert haar veertigjarig bestaan. Zij is in al die jaren uitgegroeid tot een toonaangevende, betrouwbare en veelzijdige partner op het gebied van bevestigingsmaterialen.

2012 Op verzoek van een van onze afnemers openen wij een vestiging in het Roemeense Medias om deze klant zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen.

2013 Albema-Robema B.V. sluit de vestiging in Maastricht. De werkzaamheden van deze vestiging worden overgeheveld naar onze vestiging in Helmond, van waaruit we de klanten in het Zuiden en Westen van het Nederland kunnen bedienen.

2017 Albema-Robema B.V. is in het bezit van het ISO 9001-2015 certificaat.

2019 Albema-Robema B.V. bestaat dit jaar 50 jaar.